Антония Първанова бе избрана за докладчик за правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт

Д-р Антония Първанова бе официално избрана за докладчик по досието за функционирането и прилагането на установените права на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа, което ще се разглежда в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европейския парламент, съобщават от офиса на евродепутата.

Антония Първанова бе избрана за докладчик за правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт
Докладът, който ще се обсъжда съвместно с комисията по транспорт и туризъм, е продължение на Допитването на Европейската комисия по същата тема, публикувано през април 2011 година.
 
Целта на тази инициатива, която в Европейския парламент ще бъде водена от д-р Първанова, е да даде оценка за прилагането и функционирането на вече съществуващите права на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа. Дискусията ще даде възможност на българския евродепутат да представи предложения за защита на правата на пътниците.
 
Дискусията по доклада, който ще бъде изготвен от д-р Първанова, ще се проведе на заседание на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в началото на есенната сесия на Европейския парламент.