Бербо титуляр при 4:1 за Юнайтед в САЩ

Димитър Бербатов и Уейн Рууни започнаха като титуляри в нападението на "червените дяволи", но се скъсаха да пропускат при победата с 4:1 срещу Ню Инглънд Революшън.

Бербо титуляр при 4:1 за Юнайтед в САЩ
Рекорд по посещаемост отбеляза първия мач на Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед от предсезонното турне в САЩ.  "Червените дяволи" разбиха с 4:1 Ню Инглънд Революшън на стадион „Жилет" пред 51 523 зрители, което е най-високата посещаемост на това съоръжение за приятелски двубой.

Българинът и английската звезда Уейн Рууни започнаха като титуляри, но се скъсаха да пропускат и Юнайтед не успя да отбележи през първото полувреме.

Бербо имаше няколко отлични възможности за гол, но старжът на домакините Мат Райс първо спаси негов опасен удар с глава, а после отново се намеси при опита му да се разпише от непосредствена близост.

На почивката Алекс Фъргюсън извърши множество смени и в игра се появиха трима нови нападатели - Майкъл Оуен, Македа и Маме Диуф.

Промените дадоха резултат и английският шампион стигна до четири попадения, като допусна и едно в своята врата.

Головата сметка откри Майкъл Оуен в 51-та минута, след пас на Майкъл Карик. Отново Карик асистира към Федерико Македа за 2:0 в 54-та минута.

Само две минути по-късно датският вратар на Юнайтед - Линдегаард беше препариран, след като пряк свободен удар на Бени Фейлхабер рикошира в съотборника му Кени Мансали и топката се озова в мрежата на "червените дяволи" за 1:2.

В 61-та минута отново Македа се разписа за 3:1, след центриране на Рафаел. Крайното 4:1 оформи Парк в 80-та минута с красив прехвърлящ удар.

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед е на 20 юли срещу Сиатъл Саундърс.