Обучение по Органично предприемачество се проведе в Добрич

Дата на публикуване: Април 2018
Възложител: Сдружение „Черноморски център за развитие”

Обучение по Органично предприемачество се проведе в Добрич


В рамките на проект „Румъно-Българска Органична Предприемаческа Мрежа”се провежда 3- модулно обучение по Органично предприемачество за всички желаещи от Област Добрич да се запознаят със смисъла на Био прозвозводството, да стартират собствен бизнес или да ориентират вече съществуващото си стопанство към биопроизводство.

По време на модул „Същност на биохраните и Европейско законодателство”, г-жа Мариела Георгиева, представител на Областна служба за съвети в земеделието, запозна присъстващите на обучението с Нормативната уредба на Европейския съюз и Националното законодателство, касаещи биопроизводство и сертифициране. Последва дискусия, в която активно участие взе Валентин Манолов, един от основателите на био производството в Област Добрич и производител на био малинини и био продукти от тях. Водещ лектор на Модул „Биопредприемачество – Стартиране на бизнес” беше Г-жа Анна Карова,представител на лицензирана фирма за контрол и сертификация на земеделски продукти и храни, която с много конкретни примери представи основните стъпки на биосертифицирането.

Най- атрактивен за участниците и широката публика се оказа Модул „Маркетинг на биопродукти”, по време на който се редуваха теории за маркетингови стратегии и практическо представене на интегриран маркетингов продукт от „Полето до трапезата”, където по време на Изложението „Борса за семена и посадъчен материал” на Добрички панаир биопроизводители съвместно с местни рестораньори демонострираха „Вкуса на Добруджа” и техните биопродукти и рецепти. 

Всички очакваме двата Международни фестивала „Дарове на природата”, които организаторите обещават да превърнат в празник на Добруджанските занаятчии и фермери от Добрич и Констанца.