Остават само 3 дни до крайния срок за попълване на анкетата за млад фермер

Остават само 3 дни до крайния срок за попълване на анкетата за млад фермер.

Остават само 3 дни до крайния срок за попълване на анкетата за млад фермер

Допитването е по инициатива на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), евродепутата Владимир Уручев, Националната служба за съвети в земеделието и Аграрния университет в Пловдив.


В проучването се обобщава информация относно големината на стопанството, сферата на дейност, броя на наетите служители, дали земеделието е наследствено занимание, както и дали участниците биха насърчили децата си да се занимават със земеделие.

Срокът за участие в анкетата е 13-и април 2018 година. Резултатите ще бъдат представени по време на „Първия Национален форум на младите фермери“, който ще се проведе  на 20-и април в Аграрния университет в Пловдив.

Припомняме, че организаторите на Първия национален форум на младите фермери обявяват конкурс за есе на тема: „Моята визия за модерно земеделие“. Право на участие имат всички български студенти от аграрни специалности. Изисква се текстът да е с обем до три страници (1 500 думи). Очаква се в него младежите да представят визията си за развитие на модерно българско земеделие. Крайният срок за изпращане на есетата е днес. Материалите се очакват на e-mail: rector@au-plovdiv.bg със заглавие: Конкурс-есе „Моята визия за модерно земеделие“ и с включени: име на автора, учебно заведение и данни за контакт.