Варненски тарикати продават ментета по курортите

На 13 юли около 13,30 часа при полицейска проверка в кк "Св. Св. Константин и Елена" в магазин за чанти на търговската алея, стопанисван от "Елегант-кожени изделия" ООД – Варна, се намериха и иззеха 47 дамски чанти LOUIS VUITTON, 28 дамски чанти с марка CHANEL и 11 чанти с емблеми на PRADA. Всички стоки се разпространяват в търговската мрежа без съгласието на приносителя на търговската марка. Образувано е ДП по чл. 172 Б от НК срещу Елм. Онн. 57-годишна варненка, не осъждана, собственик на ООД-то, съобщават от ОД на МВР - Варна.

Варненски тарикати продават ментета по курортите

По същото време и на същото място се извършва полицейска проверка м магазин, стопанисван от ЕТ “Стефан Николов – 94” – Варна. От там са иззети 37 дамски чанти с марка LOUIS VUITTON, 23 дамски чанти CHANEL, 41 дамски чанти LEVI'S и 39 с марка PRADA. Всички стоки се разпространяват в търговската мрежа без съгласието на приносителя на търговската марка. Образувано е ДП по чл. 172 Б от НК срещу Ст. Н. 39 г. от Варна, не осъждан, собственик на ЕТ-то.


Третата проверка е на същата алея в магазин, стопанисван от ДЗЗД “Кеми” – Варна. Там са намерени и иззети 106 тениски марка POLO, 103 тениски с марка TOMMY HILFIGER, 20 тениски G-STAR и 26 тениски POUL SHARK. Всички стоки се разпространяват в търговската мрежа без съгласието на приносителя на търговската марка. Образувано е ДП по чл. 172 Б от НК срещу Янк. Хюс. 27 г. от Варна, не осъждана, управител на ДЗЗД-то.

 

Проверен е и магазин за спортни дрехи и сувенири на алеята в кк “Св. Св. Константин и Елена”, стопанисван от “Тошев 2001” ЕООД – Варна, от където са иззети 107 хавлии, анцузи, тениски и шорти с марката MANCHESTAR, 26 хавлии, тениски и шорти CHELSEA и 52 хавлии, тениски и шорти LIVERPOOL. Всички стоки се разпространяват в търговската мрежа без съгласието на приносителя на търговската марка. Образувано е ДП по чл. 172 Б от НК срещу управителя на фирмата Т. П. 44 г. от Варна, информират от ОД на МВР - Варна.

 

Материалите са докладвани на прокурор.