Подбрана класическа музика ще звучи в майския концерт „Озарение“

Традиционният майски концерт с класическа музика „Озарение“ ще се състои на 17 април от 18.30 часа в зала „Добрич“, съобщават от Общината.

Подбрана класическа музика ще звучи в майския концерт „Озарение“

В него ще бъде представена подбрана класическа музика, която ще озари душите ни с вяра и упование и чрез която ще внесем още един лъч светлина в живота си. Светъл майски концерт ще ни поднесат добре познатите със своето изкуство Мария Славова – орган, и Росица Бояджиева – флейта. 



В програмата ще прозвучат покоряващата със своето величие и драматизъм Прелюдия и фуга в до минор от Йохан Себастиан Бах, църковната Соната в ла минор от Георг Фридрих Хендел с нейната строга красота, блестящата Бахова обработка на Концерта за две цигулки от Вивалди, части от изисканата Сюита в ла минор на Георг Филип Телеман, емблематичната Прелюдия, фуга и вариация на белгийския майстор - романтик Цезар Франк. В края на концерта ще бъде изпълнено любимото на публиката Адажио от Албинони, чийто автор всъщност е италианският музиковед Ремо Джадзотто. 

Концертът „Озарение“ е и едно своеобразно отбелязване на 30-ата годишнина от построяването на добричкия орган, известен с богатия си и неповторим звук.

Входът е свободен.