Ще бъде открита изложба „Рисунки“ на Коста Костов в Художествена галерия - Добрич

На 18 април 2018 г., от 17.30 ч. в Зала 5 на Художествена галерия – Добрич, се открива изложба „Рисунки" на Коста Костов.

Ще бъде открита изложба „Рисунки“ на Коста Костов в Художествена галерия - Добрич

Авторът представя над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с молив, туш, оловен молив и въглен. Светът в тях е изразен в натюрморти, портрети, пасторални и морски пейзажи.


Коста Костов е роден през 1964 г. в с. Крапец, Община Шабла.

Има над 50 самостоятелни изложби в страната и в чужбина - Германия, Испания, Холандия, Йордания, Норвегия и др. Има участия в общи  художествени изложби и пленери по живопис. В продължение на десет години е съорганизатор, заедно с Община гр. Шабла на Националния пленер в Крапец „Арт пътеки".

 Морето и брегът са навлезли дълбоко в творчеството му. На границата между земята и водата, животът има най-живописни проявления. Там се продават мълчанието на водата, крилата на въздуха и пътуващите към хората мечти, сизифови камъни,  аромати за остаряло време и т.н. Там понякога можеш да откриеш кристално поетични, феерични послания, друг път знакови сказания за живота, често се среща и оня романтичен дух, който руши социалните ограничения и ни изпраща в света на иреалното. Но във всичките увлечения и превъплъщения на художника, зад артистичния дух се усеща чувството за свобода, което моделира света с лекота и разбиране.