Три първи и едно второ място завоюваха талантите на „Алексия“ на Държавен шампионат

Три първи места и едно второ спечелиха талантливите възпитанички на спортен клуб „Алексия“ в Добрич на Държавния шампионат по танци в Пловдив, съобщи за Добрич онлайн ръководителят Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Три първи и едно второ място завоюваха талантите на „Алексия“ на Държавен шампионат

Надпреварата се проведе в събота и неделя, организатор бе Българската федерация по спортни танцови дисциплини.



Две са първите места в категория „Оупън – съвременни танци“ за „Алексия“. Едното е в първа възрастова категория, където формацията от деца до 8 години изпълни танците „Паячета“ и „Ангелчета“. Първо място завоюва и голямата формация на добричкия клуб във трета възрастова категория. Момичетата се представиха с танците „Водни лилии“ и Луди ноти“. Последният е танцът с най-висок резултат на целия шампионат.


„Алексия“ участва в Държавния шампионат с трио в категория „Акробатик денс“. Дана Лазарова, Ана-Мария Пенева и Мария-Антоанета Градинарова изпълниха танца „Черни птици“ и станаха първи. В категорията „Мюзикъл“ Дана Лазарова се представи с танца „Круела“ и спечели второ място.

В Държавния шампионат по танци в Пловдив „Алексия“ участва с 46 деца. Предстои трескава подготовка за Световния танцов шампионат в Пореч, Хърватска, който ще е от 21 до 27 май. В него добричкият спортен клуб ще участва с други 30 деца.