Да се осигури водно-спасителна дейност на 5 неохраняеми плажа предлага областният управител

Да се осигури водно-спасителна дейност на 5 неохраняеми плажа предлага областният управител
Актуализирани схеми за разполагане на водно-спасителни постове на пет от неохраняемите плажове на територията на област Добрич изпрати за одобрение до министъра на туризма областният управител Красимир Кирилов.

В изпълнение изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие комисия, сформирана със заповед на областния управител, извърши обход на всички 13 неохраяеми плажове на територията на трите морски общини. След направените огледи на място и вземайки се предвид посещаемостта на всяка една от плажните ивици без стопани през активните летни месеци, в Министерството на туризма е изпратено предложение с пет схеми за разполагане на водно-спасителни постове. И това лято областният управител предлага да има един пост на плажа „Дуранкулак“, в т. ч. къмпинг „Космос“, два поста на плаж „Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа“, един пост да бъде разположен на „Русалка – голям плаж“ на територията на община Каварна, и два поста да има през летните месеци на плаж „Фиш-фиш – нов“ в община Балчик. 


Красимир Кирилов прадлага един пост да бъде разположен и на плаж „Болата“, община Каварна. Както е известно, в момента тече обществено обсъждане за изваждане на плажа от резерват „Калиакра“. С предложението се цели да има готовност за летните месеци, тъй като плажната ивица е с висока посещаемост и ако не бъде отдадена под наем или на концесия от министъра на туризма, да се гарантира безопасността на туристите, които я посещават. 


Очаква се одобрение на изпратените пет схеми, след което ще бъде стартирана процедура по избор на изпълнител за осигуряване на водно-спасителна дейност на посочените плажове. 


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+