Шабленци сътворяват гора в близост до Фара

Шабленци сътворяват гора в близост до Фара
По повод Международния ден на Земята – 22 април, Община Шабла кани всички желаещи да се включат в кампанията „Да сътворим гора“, която ще се проведе на 19 април от 10 часа.

Теренът, определен за залесяване, се намира в близост до Шабленския фар. Инициативата е продължение на вече подетата през 2017 година, когато върху площ от около 6 дка бяха засадени над 600 броя дръвчета от видовете червен дъб, бряст, черен бор и гледичия. Амбицията ни е поетапно да залесим и останалата част от имота, който е с обща площ 63 дка.


В организацията на мероприятието се включват ТП „Държавно ловно стопанство Балчик“, които осигуряват посадъчния материал, ученици от 5 и 9 клас на СУ „Проф. Асен Златаров” в Шабла и Общинската браншова пчеларска организация, които ще засаждат дръвчетата.


Община Шабла ще подготви предварително терена. Ще са нужни мотика за заравяне, работни ръкавици, дрехи и обувки, подходящи за сезона, подкрепителни закуски, вода за пиене и добро настроение.


Ще бъдат засадени 1200 броя дръвчета от видовете явор, ясен, цер, копривка и акация, осигурени от ТП „Държавно ловно стопанство Балчик“.


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+