Направиха първа копка на санирането на три блока в Генерал Тошево

Символична първа копка по проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – ул.”П. Евтимий” № 2, ул. „В. Априлов” № 6, ул. „В. Априлов” № 27, гр. Генерал Тошево” бе направена днес, съобщават от Общината.

Направиха първа копка на санирането на три блока в Генерал Тошево

Церемонията се състоя пред блок “Васил Априлов” 6, като на нея присъстваха кметът, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и жители от блока.


Официален старт на строителните дейности дадоха кметът Генерал Тошево Валентин Димитров и Иван Добрев, представител на строителната фирма. Пред присъстващите градоначалникът посочи, че изпълнението на строително-ремонтните дейности на блока ще промени изцяло облика на жилищната сграда, а живущите ще се радват на комфортна жизнена среда. Той пожела на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок.

В рамките на проекта ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт /подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.

Проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – ул.”П. Евтимий” № 2, ул. „В. Априлов” № 6, ул. „В. Априлов” № 27, гр. Генерал Тошево„ се финансира по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от ЕС чрез ЕФРР. Бюджетът е в размер на 1 128 167, 45 лв.