Майка на дете с увреждане от Добрич влиза с протестиращи при омбудсмана Мая Манолова

Майка на дете с увреждане от Добрич влиза с протестиращи при омбудсмана Мая Манолова
Стела Илиева от Добрич – майка на Александра Маркова, която страда от Детска церебрална парализа и Епилепсия, ще е един от четиримата участници в среща на протестиращи в София с омбудсмана на Република България.

Срещата с Мая Манолова ще се проведе от 14.15 часа.


Стела Илиева и семейството й днес участват в шестия Национален протест на родители на деца с увреждания и на близки на лица с увреждания. Протестът започна пред Президенството,  премина пред Министерски съвет и приключи пред НДК, където недоволните се срещнаха с евродепутати. От двете институции никой не излезе да разговаря с нас, посочи Стела Илиева.За Добрич онлайн тя разказа, че протестът е траурен – участниците в него носят черни балони, скелет е поставен в инвалидна количка, има погребален кръст, надгробна плоча. Протестиращите са облечени с черни тениски с надписи „Системата убива“.


„Протестираме, защото искаме в България да има Закон за личната помощ – сподели Стела Илиева – Настояваме да бъде създаден Електронен регистър за хората с увреждания, както и да бъде подписан факултативния протокол на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания“.  


Близо 20 неправителствени организации от 10 града в страната участват в протеста и настояват за "Гарантиране на лична помощ за деца/ лица с увреждания и нови политики по уврежданията". 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+