Европейският елит по петанк избра Албена за континенталния си шампионат през 2019-а

Европейският елит по петанк отново избрана ваканционно селище Албена за домакин на своя континентален форум през 2019 г., съобщи ръководителят на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов.

Европейският елит по петанк избра Албена за континенталния си шампионат през 2019-а

Комплексът ще приеме европейския шампионат по петанк за втори път в своята история, след като това направи успешно през септември 2015 година. Тогава участваха представители на 34 държави. 



„Европейските първенства по петанк в курорт Албена ще бъдат най-големият мъжки форум по петанк, организиран на едно място в Европа - за ветерани и мъже. Официалното откриване е насрочено за 16 септември 2019 г., с което започва и турнира за ветерани и завършва на националния празник 22 септември 2019 г. с финалите за мъже“, заяви организаторът на турнири по петанк Емил Макаров.

„За домакинството и организацията на европейското започнахме да работим още след края на шампионата през 2015-а. Нашето желание бе в юбилейната година да приемем поредица от големи състезания, които да направят календара в спортен курорт като Албена по-богат и със събития на високо ниво. Благодаря на съвместната работа с Емил Макаров и Българската федерация по петанк, с които заедно популяризираме у нас един от най-интелигентните спортове в Европа“, заяви Руслан Йорданов.