Четири варианта за паркиране в Албена през това лято

Четири варианта за паркиране в Албена през това лято
Нови правила за ограничаване на движението и за паркиране въвежда Албена, съобщава сайтът на курорта.

 Целта е да осигурят чисти, безопасни алеи и пешеходни зони за туристите, като същевременно се предложат и алтернативни средства за вътрешен транспорт. 


Новата организация на движение дава възможност за преминаване с МПС и престой до тридесет минути  на територията на комплекса без заплащане и 4 различни варианта за паркиране. 


Първият вариант е паркинг Лазур, намиращ се на пътя за Балчик - до един от входовете в Албена, който предоставяме за безплатно паркиране. 


Втората възможност за паркиране е на големия буферен паркинг на Автогарата с цена за престой 5 лв. за 24 часа. Албена предоставя безплатен транспорт от паркинга с екосъобразни електрически превозни средства по 2 основни линии - до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура в южната част на комплекса и до плажа пред Парадайс Блу Хотел и Бийчбар Ганвие в централната част. Електрическите превозни средства ще се движат по разписания, съответно на всеки десет и тридесет минути. Традиционните за Албена туристически влакчета  ще продължат да се движат по 2 различни маршрута на специалната за този сезон цена от 3 лв. за възрастен. На много места в комплекса ще могат да се наемат велосипеди, електро велосипеди или електрически колички. 


Курортът предоставя възможност и за еднократно влизане, престой над 30 минути и паркиране в паркинги във вътрешността на Албена - в обособената синя зона на цена от 10 лв. за денонощие, а в близост до плажната ивица, в екологичната зелена зона с най-добър индекс на чистота на въздуха на цена от 20 лв. за денонощие.


За да улеснят посетителите от курорта са предвидили лесна навигация с информация за възможните парко места и удобно, бързо заплащане на всяка хотелска рецепция. Aвтомати за плащане преди напускане на зелена или синя зона ще поставим на няколко места за пропусналите да платят на рецепция. 


От този сезон ще заработи и втори открит ескалатор за по-комфортното придвижване на гостите от парковата зона до търговската улица и плажа. Двата ескалатора ще улеснят и гостите, паркирали на паркинг Лазур.


Снимка: vakanzia.bg


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+