Дадоха старт на реконструкцията на улица „6 септември“

Рехабилитацията и реконструкцията на улица „6 септември“ в индустриалната част на града трябва да приключи до края на лятото. Това съобщи Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, на първата копка по проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктурата в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“.

Дадоха старт на реконструкцията на улица „6 септември“

На церемонията присъстваха представители, чийто бизнес се помещава в района. 


 

Йордан Йорданов сподели, че обжалването на процедурата по КЗС е отнела време. Поради тази причина е станало забавяне в порядъка на около девет месеца за старта на ремонта на улицата. „Вече имаме зелена светлина“, допълни той. По негови думи рехабилитацията на улицата в индустриалната зона ще даде достъп на много бизнеси да се развиват. 

 

Енчо Малев,  изпълнителен директор на “Добруджански хляб” АД, сподели, че 28 години са чакали да се обърне внимание на бизнеса, който плаща данъци. По негови думи стана ясно, че за 28 години са закърпени само 4 дупки. „Нямаше обществен транспорт и осветление, хората се притесняваха да идват рано сутрин на работа“, допълни той. Енчо Малев изказа своите искрени благодарности за реконструкцията на улицата.

Официален старт на копката дадоха Йордан Йорданов, Енчо Малев и Николай Пашов, изпълнителен директор на „Хидрострой“ АД.


Проектът цели да повиши инвестиционната привлекателност и икономическото съживяване на зоната, за да създаде нови работни места и условия за стимулиране на икономическия растеж.

Рехабилитацията обхваща два участъка. Първият е „6 септември“ – юг с дължина 828, 42 метра с лента за движение от 10, 05 до 8,00 метра и тротоари от 1,5 до 4,5 метра. Вторият е „6  септември“ – север с дължина 179, 44 метра с лента за движение 8 метра и тротоари от 3 до 1,5 метра. Този участък включва и отклонението за “Добруджански хляб” АД с дължина 137, 33 метра. 


Проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктурата в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“ се финансира по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е в размер на 1 441 318, 08 лв., от които 1 225 120, 37 лв. европейско и 216 197, 71 лв. национално съфинансиране.