Брам Шрийр: Структурата на Барса и Ман Юн може да се приложи успешно в Добруджа

В школите в Добрич има много талантливи деца, категоричен е бившият футболист на "Грасхопърс" Брам Шрийр.

Брам Шрийр: Структурата на Барса и Ман Юн може да се приложи успешно в Добруджа

Холандецът Брам Шрийр ще посети лагера на Добруджа в Трявна в сряда и тогава ще уточни с президента на отбора Валентин Василев своето бъдеще в клуба и възможностите да помага на школата.


 

Брам Шрийр скоро ще навърши 50 години,  играл е в Аалст (Белгия) и 8 сезона в Грасхопърс (Швейцария). Играл е на поста централен нападател. Два пъти е голмайстор на Швейцария през 80-те. С Грасхопърс става шампион на страната и играе в най-авторитетния клубен турнир в Европа - КЕШ. Холандецът, който е бивш пом. треньор на белгийския Антверпен, може да се похвали със стажове в европейски отбори като Манчестър Юнайтед, Милан, Арсенал и Барселона.

 

От 2002 година той е женен за добричлийка и сега живее със семейството си в Добрич. 

 

Кметът Детелина Николова стои зад Добруджа, а това е много важно, коментира Брам Шрийр. Президентът има визия за бъдещето на отбора, а треньорът Ангелов има много добри идеи, разясни холандецът впечатленията си от срещите с ръководството на клуба през седмицата.

 

Според него най-важното за прогреса на добричкия клуб е създаването на правилна структура. Той смята, че опитът в тази насока видян от него в Барселона и Манчестър Юнайтед, може да бъде пренесен успешно и в Добруджа.

 

Любимите отбори на холандеца са Барселона, Аякс и Твенте. Брам е любител на атрактивния футбол и е привърженик на схемата 4-3-3.

 

Не само за българските футболисти, но и за всички в Европа, днес най-важни са парите и външния вид, коментира Брам Шрийр.