Френско списание пише за футбола в Каварна

Историята на Каварна и по-специално футболът в малкия град впечатлиха френския журналист Йоаким Барбиер, който посети България специално, за да се запознае с местния тим, съобщиха от пресслужбата на Калиакра. В началото на октомври популярното френско списание „So Foot” ще помести шест страници, посветени на футболния отбор, рок концертите и забалежителностите в атрактивния морски град.

По време на своята визита Барбиер разговаря с кмета на града Цонко Цонев, треньора на Калиакра Филип Филипов, капитана Иван Райчев, както и с част от играчите. Журналистът бе впечатлен от всичко, което се прави за футбола и хората в Каварна.

Списанието на Йоаким Барбиер има за цел да поднася на аудиторията си интересни истории от футболното ежедневие и да показва играта по един по-различен начин. Това, което го е впечатлило най-силно в началото е, че в Калиакра не играе нито един чужденец и, че се дава път на българските състезатели.

Той не скри факта, че е фен на рок музиката и обеща скоро да се върне в България за набиращия все по-голяма популярност рок фест.