Мото клуб „Орлите” официално откри Сезон 2018

Над 400 мотористи от Добрич, Балчик, Шабла, Варна и дори Казанлък и техните семейства се събраха вчера в базата на лагер „Фиш-Фиш” в Албена, за да открият Мото сезон 2017.

Мото клуб „Орлите” официално откри Сезон 2018



„Днес се събираме за традиционното откриване на новия сезон, което провеждаме ежегодно в продължение на 12 години”, заяви за Добрич Онлайн  Любен Цонков - председател на мото клуб „Орлите” Добрич. 


Откриването започна с обиколка  по главните артерии на град Добрич, оттам всички рокери се отправиха в  посока „Фиш-Фиш”, Албена.


Отец Филип от Оброчище извърши водосвет, за да бъде сезонът безавариен.


След което започна забавната част от програмата. За децата бяха подготвени различни игри.  Беше организиран конкурс за най-интересна рисунка на мото тематика.


Децата играха с голям интерес играта „Познай сокчето”, в нея те отпивайки от чаша сок трябваше да познаят от какъв плод е. 


Имаше конкурс и за най-малък рокер на мотор, който беше спечелен от 6-годишния Мартин.


Една от най-интересните игри, при големите беше традиционната за мотоклуб „Орлите” - "Яйцето на орела" – нареждат се жалони, през които на зигзаг трябва да мине моториста, заедно със своя спътник, като втория човек на мотора  държи в една тръба с отвори  яйце,  който донесе повече яйца без да ги счупи печели награда.


Бяха раздадени награди за най-бавен  и най-атрактивен мотор.


Развлекателната програма продължи с концерт на двама млади китаристи.  Изпълненията им бяха част от инициативата на мотоклуба да бъде осигурена  сцена на млади таланти . „От сега нататък ще продължим да даваме сцена на  групи, които имат потенциал да станат името в рок музиката „ заяви Любен Цонков.

В по-късните часове за доброто настроение на присъстващите се погрижи група „Пройдоха” от Варна.


Събитието бе организирано от Мотоклуб „Орлите“, с подкрепата на Мотоклуб Скития Минор.