На 23, 24 и 25 май са баловете, 15 ресторанта в Добричка област и Златни пясъци посрещат абитуриентите

На 23, 24 и 25 май ще се проведат абитуриентските балове в Добричка област, съобщи за Добрич онлайн началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Този година 25-е средни училища и гимназии изпращат общо 1061 зрелостници.

На 23, 24 и 25 май са баловете, 15 ресторанта в Добричка област и Златни пясъци посрещат абитуриентите

На 23 май ще е единствено балът на ПГТ „П. К. Яворов“ в Добрич. 



На 24 май ще празнуват абитуриентите на добричките училища СУ „Д. Талев“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГВМ „Проф. Г. Павлов“, ФСГ „В. Левски“, на двете учебни заведения от Генерал Тошево – СУ „Н. Й. Вапцаров“ и ПГЗ „Т. Рачински“, на каварненските СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ "К. А. Тимирязев", на тервелските СУ „Й. Йовков“ и ПГТО „Д. Михайлов“ и СУ „А. Златаров“, Шабла. 

На 25 май ще се веселят завършващите от 10 училища в Добрич: спортно училище „Г. С. Раковски“, СУ „Св. Кл. Охридски“, СУ „Л. Каравелов“, СУ „П. Р. Славейков“, ПМГ „И. Вазов“, ЕГ „Г. Милев“, ПГ по ТС "М. В. Ломоносов", ПГ по аграрно стопанство, ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост и ЧПГТП "Райко Цончев", както и СУ "Христо Ботев" в Балчик, СУ "Христо Смирненски" в с. Оброчище и СУ "Христо Смирненски" в с. Крушари.

15 ресторанта и зали в Добричка област и в курорта Златни пясъци ще посрещнат абитуриентите в празничните вечери. В ресторант „Чифлика“ в Добрич ще се веселят зрелостниците на спортно училище „Г. С. Раковски“, ПГ по ТС „М. В. Ломоносов“ и ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост. В зала „Европа“ в квартал „Добротица“ ще са баловете на СУ „Д. Талев“, ЕГ „Гео Милев“, ФСГ „В. Левски“, ПГТ „П. К. Яворов“. В ресторант „Лебед“ ще празнуват завършващите на СУ „Л. Каравелов“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“, а в „Резиденция“ – на СУ „П. Р. Славейков“. В ресторант „България“ ще са баловете на ПМГ „Иван Вазов“ и ПГВМ „Проф. Г. Павлов“, в „Централ – на ПГ по аграрно стопанство и СУ „Хр. Смирненски“, Крушари, а в „Изида“ – на ЧПГТП „Райко Цончев“. 

За своя празник ресторанти в Златни пясъци са си избрали абитуриентите на три училища в областта. В хотел „Елена“ ще са зрелостниците на СУ „Хр. Смирненски“ в Оброчище“ и ПЗГ „К. А. Тимирязев“ в Каварна, в „Роял“ – част от завършващите в СУ „Ст. Караджа“ в Каварна и в „Палм Бийч“ – дванадесетокласниците на СУ „А. Златаров“ в Шабла. В Лайтфаус Голф и СПА хотел ще празнуват абитуриентите на СУ „Хр. Ботев“ в Балчик и част от тези на СУ „Ст. Караджа“ в Каварна. Завършващите в Генерал Тошево ще се веселят в два ресторанта – тези от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в „Добруджански край“, зрелостниците на ПГЗ „Т. Рачински“ – в „Свети Георги“. Столът на фирма „ДЕКА“ в Тервел ще посрещне абитуриентите от града – от СУ „Й. Йовков“ и ПГТО „Д. Михайлов“.