Богат на културни прояви е месец май в Генерал Тошево

Изпълнен с разнообразни културни прояви е месец май в Община Генерал Тошево, съобщават от кметството.

Богат на културни прояви е месец май в Генерал Тошево

Те започват днес в тържество и концерт на площада в града, на които ще бъде пресъздаден ритуалът Гергьовден. На 6 май в село Изворово ще се състои петото издание на фолклорния събор „Гергьовска люлка“.



Денят на Европа и Денят на младежкото самоуправление в Община Генерал Тошево ще бъдат отбелязани на 9 май. 

Четири са проявите на 11 май. На тази дата ще се състои среща на кмета Валентин Николов с абитуриентите от випуск 2017/ 2018 година. 110 години от създаването си ще отбележи народно читалище „Христо Ботев 1908“ в село Житен. Ще се състоят две награждавания – на изявени ученици в сферата на науката, културата и спорта и на изявени учители и културни дейци.

Националният конкурс за млади изпълнители на кавал и добруджански народни песни „Иван Георгиев“ ще се проведе на 13 май в село Дъбовик. На 17-и в село Спасово пред читалището ще бъде открита паметна плоча. Концерт на рок група „Кикимора“ ще се състои в Лятното кино на 18 май /при лошо време ще е в залата на в Общината/. На следващия в Историческия музей ден ще бъде открита изложба „От златните им ръце“ на РУМ Шумен.

Празнично шествие и площадно тържество ще се състои по повод Деня на славянската писмености  българската просвета и култура на 24 май. На 26-и ще е първият фолклорен празник „Среща на поколенията“ в село Преселенци.