Добричлия, нападал жени в парка посред бял ден, остава в ареста

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 34-годишния Янко В. Г. от Добрич.

Добричлия, нападал жени в парка посред бял ден, остава в ареста

Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 9 юли е отнел бебешка чанта, мобилен телефон със СИМ карта, слънчеви очила и 80 лв. от добричлийка, а на 10 юли дамска чанта, мобилен телефон със СИМ карта, слънчеви очила и 10 лв. от владението на втора жена, като употребил сила и заплашване. 

 

На 14.07.2011 г. му е повдигнато обвинение и бил задържан.

Янко Г. е извършил нападенията над двете жени през деня в градския парк на Добрич.

 

През месец февруари той е бил освободен условно предсрочно от Затвора Варна, където е излежавал присъди лишаване от свобода за грабежи, извършени през 1997 г. и 1999 г.

 

Той има основно образование, не е женен.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира днес да бъде наложена най-строгата мярка за неотклонение на Янко Г. Той посочи, че от събраните свидетелски показания на двете пострадали може да се направи обосновано предположение за авторството на обвиняемия на престъпленията, за които е привлечен да отговаря. Условията на опасен рецидив, при който са извършени, аргументира опасността той да се укрие или да стори друго деяние. Той е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, за каквото вече е осъждан. Преди това е осъждан като непълнолетен за кражби. Представителят на държавното обвинение счита, че тези факти показват високата обществена опасност на лицето и на престъпленията, които е извършил.

Адвокатът на Янко Г. намира, че не са налице достатъчно доказателства за авторство на престъплението, за което е привлечен подзащитния му и помоли за по-лека мярка за неотклонение.

В последната си дума Янко Г. обясни, че нямал с какво да се издържа, тъй е търсил работа, но никой не му е помогнал.

Окръжен съд – Добрич, прецени, че е налице обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. То е сторено при условията на опасен рецидив и при тези обстоятелства Наказателно-процесуалният кодекс предвижда задължително налагане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.