Бронзови медали завоюваха волейболистите на ЕГ „Гео Милев” на Републиканското първенство

Отборът по волейбол на езикова гимназия „Гео Милев”, юноши, 11-12 клас, с треньор Светла Иванова се класира не трето място на Републиканското първенство от Ученическите спортни игри за учебната 2017/ 2018 година.

Бронзови медали завоюваха волейболистите на ЕГ „Гео Милев” на Републиканското първенство

Надпреварата се проведе от 3 до 6 май в спортна зала „Величко Чолаков” в Смолян.

В отбора по волейбол на езикова гимназия са: Радостин Алексиев, капитан, Дамян Колев, Самуил Василев, Лилиян Тронков, Георги Събев, Павел Христов, Живодар Иванов, Йоан Христов, Димитър Русев и Николай Марков. На награждаването момчетата получиха бронзови медали, купи и грамоти.

Двама от волейболистите на ЕГ „Гео Милев” спечелиха и индивидуални отличия. Самуил Василев бе обявен за най-добро либеро на първенството, а Дамян Колев – за най-полезен играч. Дамян спечели и право на стипендия. Въпреки получената контузия в мача за третото и четвърто място той продължи с хъс и сърце и отборът успя да победи тима на Монтана с 3:0.

Републикански шампион станаха волейболистите от Кърджали, на второ място се класираха момчетата от Дупница. Резултатът на финала бе 3:1. Кърджали печелят титлата за повече от пета поредна година.

Изключително съм доволна от представянето на момчетата, сподели за Добрич онлайн треньорът Светла Иванова. Тя благодари на школата на „Добруджа”, тъй като волейболистите, които са гръбнакът на тима на ЕГ „Гео Милев”, се подготвят там. Светла Иванова е благодарна и на Училищното настоятелство на езикова гимназия с председател Генади Ганчев, което е отпуснало средства за транспорта на отбора.

М. г. ЕГ „Гео Милев” също имаше своите бронзови медалисти от Републиканското първенство, но в по-малката възрастова група - 8-10 клас. Сега част от момчетата играят в тима 11-12 клас.