Каварненци отбелязаха празника на града (+снимки)

Стотици граждани и гости на Каварна се стекоха на площада, да отпразнуват заедно празника на града - 6 май.

Каварненци отбелязаха празника на града (+снимки)



Сред официални гости на празника бяха Красимир Янков  - народен представител от парламентарна група БСП за България и официална делегация от побратимения на Каварна град Михайловци, Словакия, с ръководител Ян Ешток.

Бяха прочетени поздравителни адреси от  Община Генерал Тошево, Красимир Кирилов - областен управител на Добрич , Иво Пенчев – председател на Общински съвет град Добрич, Синдиката на българските учители и Владимир Новатски –кмет на град Южне, Одеска област,  Украйна.


„Този ден е прекрасен повод да отдадем почит на всички българи дали живота си за свободна и независима България. Да сведем глави пред  доблестта, героизма и патриотизма на всички български войни. Този ден е и ден на храбростта, нека си пожелаем да пребъде вярата ни в доброто, защото ние сме храбър и кръвно свързан  със земята си народ. Този ден е и празник на Каварна и то не е случайно , Каварна е символ на величие и на съхранени традиции. Каварненци будят респект и уважение със своето трудолюбие, всеотдайност и сърдечност. Нека в този слънчев  празничен ден си пожелаем Свети Георги да ни закриля, да бди над нас и ни показва верния път, да ни вдъхва кураж , смелост, търпение и мъдрост  по пътя към малките и големи победи на Каварна, заяви в тържественото си слово кметът на Нина Ставрева. Тя пожела на всички именици да са здрави и благословени и да носят името си с гордост.


Депутатът от БСП Красимир Янков поздрави жителите на Каварна за празника и им пожела успешен сезон.


Ян Ешток, общински съветник и ръководител на делегацията от град Михайловце, Словакия  пожела на гражданите на Каварна всичко най-добро в днешния ден и за в бъдеще.


В празничната програма се включиха Фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” с художествен ръководител Стела Иванова ,Професионален фолклорен ансамбъл, „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов и обичаната от всички поколения, добруджанската народна певица Ивелина Колева. 


От 20:30 на площад „Защитата на Каварна“ ще бъде представен спектакъла „Бог Рок“ на Филип Аврамов и приятели, последван от празнична заря.