58 таланти от 5 държави ще се представят в конкурса „Сарандев“

През следващата седмица в нашия град стартира голямо музикално събитие – 27-ото издание на европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ 2018.

58 таланти от 5 държави ще се представят в конкурса „Сарандев“

От 16 до 18 май Добрич отново ще стане притегателен център за много талантливи млади поп изпълнители от страната и чужбина, които ще се конкурират за призовите места и за голямата награда  Гран при – статуетка, изработена от скулптура Георги Стефанов. В конкурсната програма ще се представят 58 талантливи певци от 18 града на България, както и от Украйна, Молдова, Казахстан и Гърция.



Официалното откриване на конкурса е от 17.30 часа на 16 май. Веднага ще започне първата конкурсна вечер, в която участниците ще се представят с песен на роден език. На 17-и, също от 17.30 часа, ще стартира втората конкурсна вечер - изпълнение на песен по избор.

За последната вечер - Гала концертът и награждаването, организаторите са подготвили голяма изненада за добричлии. Специален гост на събитието, което започва от 18 часа, ще бъде младата поп звезда Михаела Маринова.