28 абитуриенти от Езикова гимназия получиха своите немски дипломи

28 зрелостници от ЕГ „Гео Милев“ получиха своите дипломи по немски език от т. нар. лайстунгскласе.

28 абитуриенти от Езикова гимназия получиха своите немски дипломи

Те са се обучавали по специална немска програма, в края на която се полагат писмени и устни изпити. Благодарение на дипломите се дава възможност на зрелостниците да кандидатстват във всеки един ВУЗ в Германия. 




По традиция церемонията по връчването на дипломите се състоя в Огледална зала "Нели Божкова", на която присъства Емилия Баева, зам.-кмет на Община град Добрич.

„Днешното тържество е ярък израз на способността и ентусиазма на зрелостниците получаващи немски дипломи“, сподели Милена Иванова, директор на ЕГ „Гео Милев“.

 

Емилия Баева призова завършващите ученици да придобиват нови знания, но никога да не забравят българските традиции. „Няма по-красиви изгреви и залези от тези на Добруджа“, допълни зам.-кметът. 


Абитуриентите изказаха своите благодарности към своите учители и поискаха прошка, че понякога са ги ядосвали и разочаровали. „Пътят, който извървяхме, беше красив“, споделиха те.


Румяна Янкова, учител по немски език, разказа интересна притча за любовта и времето. 


Маргарита Гроздева, учител по немски език, призова зрелостниците да бъдат хора, които имат съвест. „Човещината дава вътрешен мир“, допълни тя.