С партньори от пет държави СУ „Димитър Талев“ отбеляза Деня на Европа

По традиция ученици и учители от СУ „Димитър Талев“ днес отбелязаха Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление.

С партньори от пет държави СУ „Димитър Талев“ отбеляза Деня на Европа

Духът на единството, разбирателството, толерантността, взаимопомощта ярко пролича по време на работната среща по международния проект „Популяризиране на изкуството“, в който участват и училища от Полша, Естония, Латвия, Португалия и Словакия.

По локалната училищна телевизия бе излъчена презентация за Европейския съюз, подготвена от ученици от Училищния ученически съвет. Чрез нея талевци се запознаха с информация за историята, структурата и идеалите на Европейския съюз.



Като част от Деня на ученическото самоуправление с огромно желание най-отговорните и амбициозни ученици от прогимназиален и гимназиален етап се запознаха със задълженията и отговорностите на ръководството на училището. Ентусиазираните младежи изявиха голямо желание да научат повече как се управлява едно учебно заведение.

Традиционно на този ден ученици заеха местата на своите преподаватели и проведоха уроци по български език, литература, история, математика биология, физика, химия, изобразително изкуство и физическа култура и спорт. Училищната администрация бе подпомогната от талевци, заемащи постовете на секретари, библиотекари, системни администратори; имаше помощник-медицински сестри и охранители.