Детската градина в с. Спасово с акцент върху екологичното възпитание на децата

Проект на Детска градина Спасово към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) от националната кампания „За чиста околна среда – 2018 г.“ бе одобрен и класиран за финансиране.

Детската градина в с. Спасово с акцент върху екологичното възпитание на децата

Социално ориентираното начинание ще се осъществи в рамките на редица други екологично познавателни проекти в цялата страна на тема „Обичам природата и аз участвам – 2018 г.”. Проектът предвижда да се продължи традицията детската градина в Спасово да работи с акцент върху екологичното възпитание на подрастващите. Целта му е да се утвърди екологосъобразното поведение у децата, като им се покажат пътищата за общуване на човека с природата и изградят ценностна система, ориентирана към здравословен начин на живот. Дейностите по проекта предвиждат организиране на акции по почистване района на детската градина, засаждане на цветя и храсти заедно със своите възпитатели, монтиране на дворни и спортни съоръжения /катерушки, люлки, въртележка/, както и изграждане на детски кът на открито. По този начин ще се подобрят условията за отдих, за наблюдаване, опознаване на природата и изграждане на ценности за нейното опазване.



Общата стойност на проекта е 5 000 лв., а срокът за приключване на дейностите е 31 октомври 2018 година.

Детската градина в с. Спасово е единствената в община Генерал Тошево, която тази година ще реализира проект по ПУДООС в контекста на националната кампания „За чиста околна среда – 2018 г.“