ЧПГТП „Райко Цончев“ изпрати своите абитуриенти (+снимки)

Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ изпрати официално своите абитуриенти на тържествена церемония в в Огледална зала „Нели Божкова“.

ЧПГТП „Райко Цончев“ изпрати своите абитуриенти (+снимки)



С много сълзи и силни емоции дванадесетокласниците от частната гимназия се сбогуваха с училището и своите любими учители. 

На тържеството присъстваха Йордан Йорданов – кмет на град Добрич, Галя Миткова – началник на отдел „Канцелария” към Община град Добрич, Галина Колева – представител на регионална библиотека „Дора Габе” , учители, родители и гости.


„Най лесното приключи, от тук нататък предстои малко по-трудна задача, но вярвам, че ще успеете”, с  тези думи се обърна към зрелостниците кметът на Добрич Йордан Йорданов. „Толкова млади хора виждам днес със стремежа и амбицията да се реализират утре.  Искам един ден да ви видя заедно с нас тук , да взимате важните решения за града”, допълни той.


Директорът на частната гимназия Валентин Генов прочете на завършващите последната страница от книга, чиято първа страница е прочел в началото на годината. Заглавието на тази книга не е случайно, тя се нарича „Наръчник за величие”.


Музикални поздрави отправиха Китарен състав Станимир, Филип и Жулиян, талантливата певица Стефани Маринова, Александър Алексиев и Александър Петров.


Класните ръководители Мария Кирова и Атанаска Георгиева бяха подготвили своите забавни номинации и квалификации за абитуриентите. 


Атанаска Георгиева беше подготвила  и словесни характеристики за своите ученици – тя бе подбрала подходящи прилагателни имена започващи с буквата на всяко собствено име на учениците от 12 „а” и „б” клас. 


Слово от името на 12-ите класове прочете Янина Донева. „Денят на завършването винаги ми се е струвал толкова далечен  и на моменти  почти недостижим. Сега, когато сме тук това всичко ми се струва нереално. Последните седмици бяха изключително трудни за всеки един от нас, защото ни накараха да осъзнаем колко различен ще е животът ни от тук нататък, защото днес нашия клас слага край на уроците, тетрадките, изпитванията, преследванията на учителите по коридора, уговорките за по-висока оценка.  Прощаваме се със спокойствието и свободата, които училището ни даваше, а ние приемахме за даденост. Тези  5 години минаха неусетно. Вие учителите ни дадохте не просто знания и умения, а сами изградихте основите и опорите на нашето бъдеще. Благодарим ви за тези 5 прекрасни години, скъпи наши учители в гимназия „Райко Цончев”, каза тя. 


Заместник директорът Силвия Колева връчи грамоти на отличниците на випуска. 


Тазгодишния първенец на випуска Асения  Ненкова  получи наградата „Наследници на Райко Цончев”.