Обсъдиха опазване на чистотата и оползотворяване на отпадъците по българското Черноморие на работно заседание

Обсъдиха опазване на чистотата и оползотворяване на отпадъците по българското Черноморие на работно заседание
Областният управител Кр. Кирилов участва в среща за опазване на чистотата и оползотворяване на отпадъците по българското Черноморие.

Областният управител Красимир Кирилов участва днес – 14 май 2018 г., в среща във Варна със заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, министъра на околната среда и водите Нено Димов и министъра туризма Николина Ангелкова. На работното заседание присъстват представители на всички контролни органи, които имат отношение към спокойното протичане на активния летен сезон.


Втората част от срещата е посветена на опазване на чистотата и оползотворяване на отпадъците по българското Черноморие. Опитът и проблемите по оползотворяване на отпадъците и чистотата на крайбрежието на Варненска област представят кметът на Варна – Иван Портних, и Областният управител на Варна – Стоян Пасев. Във форума участват „Екобулпак“ АД, „Екопак България“ АД, „Булекопак“ АД и „Национална организация по оползотворяване и рециклиране на  отпадъци“ АД, които представят работата на организациите по оползотворяване на отпадъците по българското Черноморие. За проблемите в работата си в дискусията участват Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена“ АД, представител на комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ и Иво Стефанов – председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове, които споделят опита си и дейностите, предприети от концесионерите за чистотата на плажовете по родното Черноморие. В срещата участва и Ивелина Василева – председател на Комисията по околна среда и води в Народното събрание.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+