Виктория Симеонова от Добрич с награда за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”

Виктория Симеонова от Добрич стана победител в студентската категория в конкурса за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”. Отличията на победителите бяха връчени снощи на церемония в гранд хотел „София”. Добричкото момиче бе удостоено със стипендия-награда.

Виктория Симеонова от Добрич с награда за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”

Виктория е студентка в трети курс „Журналистика” в софийски университет „Свети Климент Охридски”. Тя е част от „Господари на ефира” на Нова телевизия от октомври 2016 година. За студентската награда на фондация „Радостина Константинова” кандидатства с портфолио с всички свои материали за една година назад. Заради спечеленото отличие догодина ще е в журито на конкурса в младежката категория.

Приемам наградата като едно голямо признание за всичките ми усилия, сподели за Добрич онлайн Виктория. Думите са малко, за да опишат чувството, което изпитах преди часове - да бъда сред отличените в престижния национален конкурс за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова" като победител в студентската категория, допълни тя. Безгранично съм благодарна на най-страхотния екип на „Господари на ефира” за възможността да бъда част от магията на шоуто и да правя това, което иска сърцето ми, каза още Виктория.




Още три отличия спечелиха журналисти от „Господари на ефира”. Боби Ваклинов и Красимир Луканов станаха носители на Голямата награда за разследване как НАП рекетира бизнеса. Мариета Димитрова, която е също част от екипа на „Господарите” и е собственик на сайт в Благоевград, бе отличена в категорията за местна медия.

Като най-ценни свои разследвания Виктория Симеонова определя тези за принудените родилки от Добрич да заплащат безплатни ваксини, за продажбата на матури и стикери за годишни прегледи, за некоректното отношение на Техническия университет във Варна към студентите си, което още продължава. По време на разследването си Матури за продан Виктория бе нападната и в момента води дело за нанесена лека телесна повреда.

Фондация „Радостина Константинова“ е създадена на 11 май 2011 година - рожденият ден на Радостина Константинова – от близки и колеги на журналистката, една от основателките на Пресгрупа „168 часа“ и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Основната цел на фондацията е да насърчава обективната журналистика в България, като подпомага колеги от всички медии, избрали този труден жанр.