Д-р Светозар Байчев пое ръководството на болницата в Добрич

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев днес встъпи в длъжност.

Д-р Светозар Байчев пое ръководството на болницата в Добрич

За Добрич онлайн той каза, че вписването на новото ръководство на лечебното заведение в Агенцията по вписванията е станало днес сутринта, той е бил уведомен и е встъпил в длъжност.



До няколко дни д-р Байчев ще бъде представен пред колектива на болницата, пред началниците на отделения и сестринския състав.

Според новия изпълнителен директор ситуацията с депозиралите молби за напускане от трима началници на отделения в болницата не е толкова страшна. Д-р Байчев обясни, че началникът на АГ-отделение д-р Димитров е решил да се напусне, тъй като е навършил пенсионна възраст. Д-р Енчева – началник на Отделението по неонатология, пък изпълнявала длъжността временно и не отговаряла на изискванията за постоянен ръководител на звеното. Тя оставала на работа в Неонатологията. 

Нещата в болницата ще се нормализират, но е необходимо време, увери изпълнителният директор. 

Д-р Светозар Байчев бе избран за изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение на извънредно Общо събрание на акционерите на 12 април. На него бе освободен досегашният Съвет на директорите, който бе в състав Венда Николова Зидарова, д-р Митко Христов Груев и д-р Трифон Владимиров Йорданов. Избран бе нов Съвет на директорите в състав Венда Зидарова, д-р Димитър Петров Мартинов и д-р Светозар Байчев Петров.

Заради проблеми в Агенцията по вписванията вписването на новото ръководство на болницата се забави повече от месец.