Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” прекрачиха прага на света на големите възможности

„12 клас е един преход от света на домашния уют, на комфорта. Време, в което сме ограничени – от училището, от семейството, от града.

Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” прекрачиха прага на света на големите възможности

Но това е и преход, през който трябва да преминем от този свят в света на големите възможности, в света, който трябва да вземаме решения и да надграждаме това, което сме научили”. Това каза Радост Лозанова, която изрази вълненията на абитуриентите на езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич на тържество по повод изпращането им в зала „Добрич”. 





„За вас за последен път бие училищният звънец. Разделяте се с ученическите си години – период, който понякога сигурно ви се е струвал труден, но след време ще оцените като един от най-щастливите – каза в приветствието си директорът на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова. - Ние, учителите, сме щастливи, че в някои области дори сте по-добри от нас. Какво по-голямо щастие за един учител от това ученикът му да го надмине? Желаем ви да търсите навсякъде зрънцето добро. Да виждате пъстротата и многообразието на света и намерите своето място в него.

Горчиво-сладък е вкусът на днешните ни вълнения, когато за пореден път с вашия випуск си отива частица от нас”. Милена Иванова увери абитуриентите, че винаги в езикова гимназия ще намерят обич и подкрепа. „Вярваме във вас и ви желаем успех”, допълни тя.



„Вие сте елит. Вие сте гордостта на Добрич. Лично за мен във вас е надеждата за този град” – каза председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, който бе гост на изпращането на абитуриентите. Той изрази увереността си, че всеки завършващ езикова гимназия ще продължи обучението си – в България или чужбина. И пред него след това ще стои дилемата дали да се завърне в Добрич. „Ако вие се върнете в нашия град за вас няма да има затворена врата. Вие ще имате предимство пред всички останали, защото вие сте Геомилевци. В този град, в България, няма кой да ви бие, намете конкуренция”, допълни Иво Пенчев.



Председателят на ОбС покани носителите на тазгодишната награда „Йордан Парушев” – абитуриентите Радост Лозанова и Явор Минчев, на заседанието на 29 май, когато ще им бъде връчена официално.

По традиция бе предаден факелът на знанието от абитуриентите на следващия випуск. Това направи Явор Минчев, факелът от името на 11-ите класове бе приет от Божидара Цонева. Грамоти на изявени зрелостници връчи директорът Милена Иванова.

Под бурните аплодисменти на присъстващите и непрекъснатото отброяване „1, 2, 3... 12” се представиха абитуриентите от шестте паралелки на ЕГ „Гео Милев”.