Тенисисти №2 и №3 в света при юношите до 14 години пристигат в Албена

Световният №2 Константинос Кошис от Кипър и №3 Константин Женов от Русия потвърдиха своето участие в международните турнири по тенис за юноши и девойки до 14 години от категория 1 на Тенис Европа, съобщават от курорта Албена.

Тенисисти №2 и №3 в света при юношите до 14 години пристигат в Албена

България за първи път домакинства на силния тенис форум, а шампионите и финалистите ще си тръгнат със скъп спомен от страната ни - уникални златни рози, изработени от "Магията на българската роза". Сред топ поставените са още двама французи, българите Динко Динев и Светлин Керемедчиев, израелец и румънецът Михай Александру Коман, който наскоро триумфира на кортовете в Сливен.



При девойките националката ни Катерина Димитрова от Пловдив ще бъде поставена под №1 в основната схема, а водачка в другата част на таблицата ще бъде Фатма Идризович от Сърбия. Трета поставена по рейтинг е рускинята Екатерина Маклакова.

На кортовете в Албена ще играят едни от най-добрите тенисисти на следните държави: Канада, САЩ, България, Германия, Австрия, Франция, Италия, Сърбия, Русия, Белгия, Хонг Конг, Естония, Македония, Унгария, Румъния, Швеция, Малта, Чехия, Челарус, Израел, Молдова, Дания, Украйна, Великобритания, Турция и др.

На 15 май изтече крайният срок за откази. 150 са общо топ тенисистите, които ще пристигнат със своите треньори или родители в родния ни курорт. Събитието е отлична възможност за страната ни да презентира своите възможности за спортен и тенис туризъм, както и за летен отдих. Домакините и организаторите са подготвили множество изненади за участниците, които да оставят незабравими спомени от историческия за страната ни авторитетен турнир. По време на турнира чрез томбола ще бъдат раздадени 10 златни карти за "Исторически парк", който скоро ще отвори врати.