Лайънс клуб в Добрич е отличен за най-активна дейност в борбата с диабета

Поредни високи отличия спечелиха членовете на Лайьнс клуб в Добрич за своята високохуманна дейност, насочена към уязвими групи от населението: ранна диагностика на зрителни увреждания за деца до 6-годишна възраст, незрящи и болни от диабет деца, превенция и профилактика на гръбначни изкривявания сред подрастващите и др.

Лайънс клуб в Добрич е отличен за най-активна дейност в борбата с диабета

На проведеното преди дни Общо събрание на Асоциацията на Лайьнс клубовете в България „Дистрикт 130” клубът беше удостоен с награда за „Най-активна дейност в борбата с диабета“ през 2017/ 2018 година.

„Апаратурата и индивидуалните консумативи за 24-часов мониторинг на инсулиновите стойности е метод, който спестява ежедневни болезнени манипулации на болните от диабет деца вече години наред. С тази своя програма Лайьнс клуб - Добрич е сред малкото клубове в страната, които разполагат със собствена апаратура и осигуряват консумативи на 26-е деца и младежи до 18-годишна възраст, болни от диабет на територията на област Добрич”, посочват от организацията.
 
Президентът на Лайьнс клуб - Добрич  Ивайло Милев получи грамота с приза за „Активна дейност и успешен принос“ към Лайьнс движението в България, която е заслужено признание.