Откриха 27-ото издание на Младежкия поп-рок конкурс „Сарандев” 2018

46 участници в 3 възрастови групи от България,Украйна, Молдова, Казахстан и Гърция мерят сили в тазгодишното издание на конкурса за млади поп-рок певци „Сарандев” 2018.

Откриха 27-ото издание на Младежкия поп-рок конкурс „Сарандев” 2018


Младежкия поп-рок конкурс „Сарандев” 2018 бе официално открит днес от зам.-кметът на Община град Добрич Емилия Баева. Тя пожела успех на всички участници, а на членовете на журито да работят прецизно и обективно. 


Мотото на тазгодишното издание на конкурса е "Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!"


В първата конкурсна вечер участниците се представиха с изпълнение на родния си език, а във втората ще участват с песен по избор. Те се конкурират за призовите места и за голямата награда Гран при – статуетка, изработена от скулптура Георги Стефанов. 


Председател на журито е известният български композитор, певец и инструменталист – Хайгашод Агасян. Членове са София Лазополу – педагог в музикалната консерватория в Атина, Карлъйгаш Абдикаримова – директор на Международния фестивал на изкуствата „Бозторгай“, който се провежда в Алмати, Казахстан,  Николай Текелиев – журналист и и Анна Войтович – музикален педагог от Модлова.


На 17 май от 17:30 ч., ще стартира втората конкурсна вечер - изпълнение на песен по избор.  

В последната вечер  (на 18 май) в 18 часа ще започне Гала концертът и награждаването. Организаторите на събитието са подготвили и изненада за присъстващите - специален гост ще бъде младата поп звезда Михаела Маринова.