500 деца се включиха в Световния ден на предизвикателството в Добрич

Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ днес организира в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на предизвикателството, в което се включиха около 500 деца от гр. Добрич.

500 деца се включиха в Световния ден на предизвикателството в Добрич



Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 120 страни на всички континенти.

Спортната проява бе открита от зам.-кметът на Община град Добрич Емилия Баева.


Участниците изминаха маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, в който нямаше победители и победени, а само наградени.


За всички, които се включиха в мероприятието бе предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  можеше да се участва. Тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане, хилки за тенис, зарадваха късметлиите, които бяха изтеглени. 


 

„Изключително съм доволна от присъствието на децата, защото всяка следваща година участниците се увеличават“, сподели зам.-кметът на Община град Добрич Емилия Баева. Тя допълни, че в това мероприятие не се търси масово присъствие, а осъзнаване на всеки, че спортът е здраве. Емилия Баева отправи благодарности към всички деца, треньори и граждани, които са се включили в Световния ден на предизвикателството. „Децата са щастливи и доволни“, допълни тя.


„Хареса ми днешната инициатива“, сподели Полина Станева, която се включи днес в спортната инициатива. Тя допълни, че обича да спортува – бяга, кара колело и балетът доста й харесва.