За първо място отборно и поне 5 златни медала ще се борят боксьорите на Украйна на Европейското в Албена

Минимум пет златни медала са очакванията на помощник-треньорите на националния отбор на Украйна от Европейското първенство по бокс за момичета и момчета, родени през 2005 и 2004 година. Както вече съобщихме, първенството ще се проведе от 22 до 29 май в курорта Албена.

За първо място отборно и поне 5 златни медала ще се борят боксьорите на Украйна на Европейското в Албена

Ще се борим отборно за първо място, споделиха за Добрич онлайн помощник-треньорите Леонид Плисак, Владимир Рубайло и Олег Дяченко. Украйна е лидер в бокса не само в Европа, но и в света и ние разчитаме на победа, допълниха те.

Плисак, Рубайло и Дяченко разказаха, че са пристигнали в Албена днес, два дни по-рано, за да се запознаят с условията и да посрещнат отбора с главен треньор Александр Останчук. В Европейското първенство тимът на Украйна ще участва във всички 17 категории – от 38.5 до 108 килограма, със 17 деца на 13 и 14 години. Всички те са републикански шампиони на Украйна в категориите си. Сред състезателите има и едно момиче.

С децата се работи много весело, с настроение. Но и усърдно, много пот проливат, споделят треньорите. Децата имат огромно желание да тренират и да побеждават, допълват те.

342 млади боксьори от 27 държави ще участват на Европейското първенство по бокс за момичета и момчета в Албена. С пълни състави пристигат отборите на Русия, Италия, Ирландия и Украйна.

България ще бъде представена от 21 състезатели, 3 от които са момичета.