Отборът на ДГ “Слънчице” спечели в “Мини шампионска лига”

Изключително оспорвано и емоционално преминаха срещите от първия турнир по футбол за възпитаниците на детските градини “Мини шампионска лига - Добрич”.

Отборът на ДГ “Слънчице” спечели в “Мини шампионска лига”

 В надпреварата, организирана от ДФК “Звездичка” и Община Добрич и преминала под патронажа на кмета на града Йордан Йорданов, се включиха възпитаници на 14 забавачници от областния център. 



Мачовете се състояха на едно от новоизградените игрища с изкуствена тревна настилка в СК “Простор”, като участващите тимове бяха разделени в четири групи. Интригуващите двубои от предварителния етап се играха по системата “всеки срещу всеки”, след което победителите се класираха за полуфиналната фаза. 

Победител в турнира стана отборът на ДГ “Слънчице”, преодолял на финала връстниците си от ДГ “Звънче” и вдигнал заслужено шампионската купа. Трети се наредиха представителите на ДГ “Звездица”, а четвъртата позиция е за състава на ДГ “Първи юни”. 

За участващите тимове имаше осигурени купи, както грамоти и предметни награди за всяко дете. А тези, намерили място в челната четворка, получиха в допълнение и медали. Заедно със шампионската купа те бяха връчени от Иван Манолов - председател на ОС на БФС в Добрич, и Петър Алексиев - председател на ДФК “Звездичка”. 

Предоставени бяха също няколко индивидуални приза за талантите с най-запомнящи се прояви по време на турнира. Статуетката за най-добър вратар отиде при Димитър Тошков - ДГ “Слънчице”; най-добър защитник - Стелиян Вълков /ДГ “Слънчице”/; най-добър полузащитник - Никола Щерев /ДГ “Звездица”/ и най-добър нападател - Даниел Маринов /ДГ “Звънче”/. За най-полезен състезател беше определен Денис Ахмед от ДГ “Слънчице”. 

За отличната организация на спортната проява говорят положителните отзиви от страна на родителите, както и неподправената детска радост, емоции, страст към играта... и малко сълзи – съпътстващи често финалите в Шампионска лига, пък било то и в умален вариант.