Хора с добри сърца събраха над 2,5 тона капачки в подкрепа на болницата в Добрич

2 тона и 720 килограма са събрани в подкрепа на инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, съобщи за Добрич онлайн един от организаторите Димитрина Младенова.

Хора с добри сърца събраха над 2,5 тона капачки в подкрепа на болницата в Добрич

Днес те са предадени във Варна, сумата, постъпила от тях, е 860 лева. 



Със средствата ще бъде закупен мултипараметричен пациентен монитор за АГ-отделение на болницата в Добрич. Апаратът се използва за следене на показателите на родилки след секцио, обясни Младенова. Предстои организаторите на кампанията да направят запитване до фирми за цената му. Вероятно сумата няма да е достатъчна, но докато се събираха капачки имаше хора, които изявиха желание да дарят и парични средства, обясни организаторът.


Хора от цялата Добричка област се включиха в кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, посочи Димитрина Младенова. Организаторите са изключително благодарни на многобройните деца, които са били много ентусиазирани при събирането на капачки. Благодарност изказват към всички хора, подкрепили благотворителната инициатива, както и на тези, които са им оказали пряка помощ – с осигуряването на склад, при товаренето на събраното, при транспортирането му. 

Кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ продължава. Капачки ще се събират отново за закупуване на апаратура за АГ-отделение на болницата, предстои да се уточни каква ще е тя.