3 са възможните съперници на Добруджа в евротурнирите

Преодолими съперници очаква ХК Добруджа в първите мачове на добричлии в евротурнирите тази есен. Европейската хандбална федерация днес обяви имената на възможните противници на жълто-зелените в КНК.

3 са възможните съперници на Добруджа в евротурнирите

Жребият за евротурнирите по хандбал ще бъде теглен на 26 юли във Виена. Добричлии като носители на Купата на България ще играят за КНК. За седма поредна година хандбалистите на Добруджа ще представят Добрич на европейска сцена.

 

6 отбора, сред които е и Добруджа, ще започнат своето участие в турнира за Купата на носители на национални купи на 8/9 октомври. 

 

3 са възможните съперници на хандбалистите от Добрич в първия етап. Това са литовският Драгунас, косовският Беса и молдовският Улим-Алексиа. 

 

Любопитно е, че именно срещу Драгунас, ХК Добруджа постигна най-големия си успех в Европа. След победа с 35:31 и загуба с 28:25, добричлии отстраниха литовците с общ резултат 60:59 през есента на 2008 година и се класираха за 1/8-финалите в Челъндж къп, записвайки златана страница в историята на добричкия хандбал.

 

На 26 юли ще бъде изтеглен жребият и за следващия кръг в КНК и Добруджа ще узнае името и на втория си съперник, ако преодолее първото препятствие в Европа тази есен.