Талант, усмивки и настроение на юбилейния концерт по повод половин век ДГ №10 "Слънчице" (+ Снимки)

Истинска приказка, изпълнена с талант и усмивки, сътвориха малчуганите от детска градина №10 „Слънчице” по време на юбилейния концерт по повод 50-ия й рожден ден. Родители и гости останаха очаровани от прекрасните изпълнения на малчуганите, подготвени с много труд и любов от своите педагози.

Талант, усмивки и настроение на юбилейния концерт по повод половин век ДГ №10 "Слънчице" (+ Снимки)

„Няма по-голямо удовлетворение и по-голяма отговорност от тази да се грижиш за развитието и възпитанието на най-голямата ценност на земята – децата – каза в приветствието си директорът на ДГ №10 „Слънчице” Пенка Миланова. - От нашата работа днес зависи бъдещето на човечеството, особено сега, когато светът е отворен и всяко кътче на планетата и достъпно за всеки.





Мисията на работещите в детска градина „Слънчице” в продължение на 50 години е била грижа за живота и здравето, за развиване потенциала на всяко дете. За възпитаване на общочовешки ценности, знания и умения така, че първите седем години да бъдат добра основа и да дават равен старт за бъдещето на всеки малчуган.

Благодарност и поклон за всеки, който е работил в детската градина и със своите професионални умения и качества е допринесъл за развитието и утвърждаването й като една от най-добрите образователно-възпитателни институции в 125-годишната история на предучилищното дело в Добрич”.



От името на кмета на Добрич Йордан Йорданов и от свое име приветствие отправи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. „В този хубав ден, в навечерието на най-светлия ни празник, пожелавам на всички преподаватели да продължавате все така – с възрожденски дух, с любов, с внимание да се грижите за нашите деца”, каза тя. Към присъстващите родители и гости д-р Баева се обърна с апел – да подкрепяме учителите, защото без тях нашите деца са изгубени в днешното виртуално пространство.

Зам.-кметът обяви подарък от Община Добрич – 1 000 лева, за закупуване на поредната интерактивна дъска в детската градина.



Пенка Миланова съобщи, че по случай юбилея на ДГ №10 „Слънчице” са постъпили поздравителни адреси от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, от Общински координационен съвет на Съюза на българските учители и от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев.


Напълно естествено, градусът на настроението в зала „Добрич” се повиши, когато на сцената излязоха децата. Те разказаха приказката „50 години слънчево детство”. В нея едно малко момиченце – Полина Пенчева от СУ „Свети Климент Охридски”, тръгна да търси своите приятели с дядо си – Пламен Маринов, актьор в драматичен театър „Йордан Йовков”. Момиченцето срещна пчелички, щурчета, пеперуди, слънчогледи, житни класове, но накрая намери истинските си приятели – децата от първа група „Пчелица”, втора „Усмивка”, трета а „Звездичка”, трета б „Калинка”, четвърта а „Мечо Пух” и четвърта б „Мики Маус” на ДГ №10 „Слънчице”. Всяка една от групите се представи с чуден танц, на сцената се изявиха и посещаващите допълнителни дейности деца.



Празникът завърши с почерпка за всяко дете.