Добрич отпразнува Деня на българската просвета и славянската писменост (+СНИМКИ)

Празникът в чест на българската просвета, култура и славянската писменост започна с поднасяне на цветя и венци на паметника на Св. Св. Кирил и Методий от кметския екип и официалните гости на града.

Добрич отпразнува Деня на българската просвета и славянската писменост (+СНИМКИ)



На тържеството, посветено на 24 май, присъстваха Йордан Йорданов – кмет на Община град Добрич, народните представители Даниела Димитрова, Йордан Йорданов,  Даниел Петков, Красимир Кирилов – областен управител на град Добрич, Иво Пенчев – председател на Общински съвет, Иконом Иван Дойчев – архиерейски наместник на Добричка духовна околия, общински съветници и членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии и движения, на обществени организации, на културни и образователни институции, граждани на Добрич


„Един народ, обозначил се в човешката история със своя писменост, не търси, не се нуждае от признание. Един народ, издигнал на пиедестал своите просветители, е обречен на бъдеще, защото знае своя род и език и защото има памет за тях.  Нека ни е честит празникът на българското писмо, да ни е честит денят на българската просвета и култура“, заяви с тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов.


Проведе се и традиционното шествие на училища, детски градини и културни учреждения.