Деца с увреждания ще празнуват 1-ви юни в Зоопарка в Добрич

Деца с увреждания ще празнуват 1-ви юни в Зоопарка в Добрич
На 1 юни 2018 г. от 10.00 часа за втора поредна година Фондация Лумос, община Добрич и Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания организират празник, с който да отбележат Международния ден на детето.

В събитието ще вземат участие 25 деца и младежи, които ще имат възможност заедно с останалите деца от Добрич да посрещнат празника сред природата. Освен срещата с обитателите на центъра за участниците е организиран и празничен пикник. „Радвам се, че отново ще можем да дадем възможност на децата да се забавляват,  да се докоснат до природата и животните в центъра и да общуват със децата от общността“ споделя Снежана Ванкова, ръководител на Лумос в Добрич и добавя „нашето желание е децата с увреждания да бъдат приети там, където са и техните връстници без увреждания“.


Празненство е осигурено и за всички деца и младежи настанени в Центровете, които нямат възможност да пътуват, както и подарък за всяка една от къщичките. В дните преди празненството децата ще се подготвят като изработят празнична украса, с която да отбележат празника. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+