Радост Лозанова и Явор Минчев са тазгодишните носители на наградата „Йордан Парушев”

Наградата „Йордан Парушев” бе връчена днес на сесия на Общинския съвет от председателя Иво Пенчев на двама абитуриенти от езикова гимназия „Гео Милев”. Тазгодишните носители на високото отличие са Радост Лозанова и Явор Минчев.

Радост Лозанова и Явор Минчев са тазгодишните носители на наградата „Йордан Парушев”

Директорът на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова представи пред общинските съветниците постиженията на двамата зрелостници. Явор Минчев е с изключителни успехи по немски език и в областта на хуманитарните дейности. Радост Лозанова е с постижения по английски език, свири на флейта и танцува в спортен клуб „Алексия”, занимава се активно с благотворителна дейност.



Иво Пенчев честити отличията на абитуриентите и посочи, че за тях наградата е повод за изключителна гордост. Явор Минчев благодари на своите учители, на директора на езикова гимназия и на всички за честта да е носител на отличието. Пожелавам на всички завършващи да са много инициативни и да гледат на живота с розови очила, каза той.


Наградата от името на Радост Лозанова получи директорът Милена Иванова, тъй като момичето е на екскурзия в Турция.

Припомняме, че през 2004 година ОбС учреди награда на името на дългогодишния директор на ЕГ "Гео Милев" Йордан Парушев. Тя се връчва на ученик от 12 клас за изключителни постижения в учебната и творческа дейност, за принос в издигане на името на училището и града. Йордан Парушев е един от родоначалниците на идеята за създаване на чуждоезиково обучение в нашия град.