Ученици от гимназия „Райко Цончев“ - победители в състезанието „Социални иновации“

На 28 май (понеделник) се проведе националния финал на международното състезание "Социални иновации" към Junior Achievements в партньорство в NN България.

Ученици от гимназия „Райко Цончев“ - победители в състезанието „Социални иновации“

Ученици от 10 и 11 клас на ЧПГТП „Райко Цончев“, с ръководител Жулияна Георгиева, учител по мениджмънт, взеха участие в състезанието с три отбора.



Младите предприемачи се състезаваха с над 40 екипа, представили идеи за създаване на социален бизнес от общо 32 училища в страната и успяха да стигнат до национален кръг и да завоюват първо и трето място в състезанието.

Полина Петрова, Станимир Василев, Радослав Колчев, Стефани Маринова (11 клас), след успешно представяне на идеята си за мобилно приложението, което ограничава достъпа на потребителите до социалните мрежи се класираха на първо място, което им гарантира участие на Международния финал през месец юни, когато ще представят България. Ментор на екипа бе Катя Димитрова - Personal Finance Advisor, Unit manager, Agency “Sredets”.

Деница Панайотова, Десислава Смокова, Рианън Поултън и Синем Шюкри (11 клас) се класираха на трето място в страната с модела си за събиране и рециклиране на дрехи, и ще присъстват на официално награждаване. Ментор на екипа бе Иглика Семерджиева - Digital Marketing Specialist.

 

Бора Неджиб, Николай Колев и Рая Иванова (10 клас) се класираха на тринадесето място в страната с идеята си за Еко училище, с ментор Димитър Димитров – Financial consultant, agency “Sredets”.