С празнично утро деца казаха „Сбогом, първи клас”

В празнично утро в регионална библиотека „Дора Габе“ по повод завършването на учебната година се включиха ученици от първи а клас на СУ „П. Р. Славейков” с класен ръководител Десислава Андонова.

С празнично утро деца казаха „Сбогом, първи клас”

Библиотечен специалист представи презентация „Сбогом, първи клас”, с която под форма на игра децата провериха получените знания по български език, математика и околен свят. Всички участваха изключително активно с верни отговори и поздравиха своите домакини със стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче”.



Библиотекарят от сектор „Работа с деца” запозна гостите с възможностите на РБ „Дора Габе“ и услугите, които се предоставят на малките читатели за летни занимания. Първокласниците научиха, че в сектора могат да намерят книгите от препоръчителния списък, както и други книги, отговарящи на техните интереси. Освен това те могат да посещават и летен детски клуб „Играй и учи”, който библиотеката организира за всички деца от 6 до 14 години от 19 юни до 23 август.

Учениците разгледаха с интерес експонираната във фоайето фотодокументална изложба „В света на Дора Габе” по повод 130 години от рождението на поетесата.