В Ген. Тошево разясниха втората процедура за подбор на проекти за енергийна ефективност

Информационна среща във връзка с втората процедура за подбор на проекти „Енергийна ефективност в периферните райони-2” по приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони” на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. се проведе в Генерал Тошево.

В Ген. Тошево разясниха втората процедура за подбор на проекти за енергийна ефективност

В присъствието на заинтересовани жители на града бяха разяснени условията за кандидатстване за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради. Беше представена презентация, в която се обърна специално внимание на критериите за допустимост в програмата и процедурата за оценяване. В рамките на срещата бяха отправени и въпроси, на които бе отговорено с нужното внимание общинските служители.


Към момента Община Генерал Тошево изпълнява проекти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на 6 административни и 6 жилищни сгради. Очаква се след тяхното приключване да се постигне по-високо ниво на енергийната ефективност на жилищните сгради и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите, осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.