Глобяват по 200 лева подсъдим и адвокат заради неявяване на дело без уважителни причини

Глобяват по 200 лева подсъдим и адвокат заради неявяване на дело без уважителни причини
Окръжният съд в Добрич отложи наказателно дело заради неявяване на един от тримата подсъдими.

Отложени бяха насрочените за днес и утре 2 поредни заседания за изслушване на заключителните пледоарии на страните по делото, водено срещу бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, бившия директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна управа Пламен Ганев и Костадин Костадинов - бивш началник отдел „Създаване и поддържане на кадастър” в Службата по кадастър в Добрич. 


Причина за отлагане на делото стана подсъдимият Костадинов, който не се яви в съдебната зала. Неговият адвокат обясни, че отсъствието се дължи на влошеното здравословно състояние на мъжа и представи медицински документи, според които той е лекуван в болнично заведение, след което му е предписано 30-дневно домашно лечение.


Съдебният състав установи, че в представената медицинска документация не е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред органите на съдебната власт, каквото е задължителното изискване. Съдът прие, че подсъдимият става причина за отлагане на заседанието без да са налице уважителни причини за това и му наложи глоба от 200 лева. Със същата сума беше санкциониран и адвокат по делото, който също без уважителни причини не се яви в съдебната зала. 


От Окръжния съд припомнят, че срещу Хаджиев, Ганев и Костадинов  са повдигнати обвинения за престъпления по служба с цел облага. Обвинението твърди, че нарушенията са извършени при сделки с недвижими имоти, които са довели до неправомерно придобиване на имущество от държавата и от Специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" ЕООД, от което са настъпили значителни имуществени вреди за държавата и за дружеството. Според обвинителния акт деянията са извършени от края на 2006 г. до началото на 2008 г. при условията на продължавано престъпление.


Наказателното производство ще продължи на 17 и 18 септември от 9.30 часа.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+