Съдът във Варшава глоби мъж от Добрич за държане на дрога

Съдът във Варшава глоби мъж от Добрич за държане на дрога
Окръжният съд в Добрич призна присъда, постановена по дело на Районен съд във Варшава, с която на българския гражданин Енгин М. е била наложена финансова санкция в общ размер на 1475.48 полски злоти.

45-годишният мъж от Добрич е бил признат за виновен и санкциониран за това, че на 9 май 2016 г. във Варшава, в нарушение на Закона за борба с наркоманиите, е държал 0.46 грама наркотични вещества. За извършеното правонарушение му е била наложена глоба от 780 полски злоти, като е разпоредено той да плати и 695.48 злоти за направените съдебни разноски. 


Производството в Окръжния съд беше образувано след изпратено от полските съдебни власти удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.


Добричкият окръжен съд прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът следва да плати 664.61 лв., равностойни на 1475.48 полски злоти по курса на БНБ към датата на постановяване на присъдата - 14 септември 2016 година.


Делото премина без участието на санкционирания български гражданин, който по данни на полицията е напуснал страната през април миналата година и към момента няма данни за завръщането му. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.


Постановеното от Окръжен съд - Добрич решение подлежи на обжалване в 7-дневен срок.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+