Обменят добри практики по трансграничен проект на семинар в Балчик

Семинар "Интелигентно развитие и сътрудничество на трансграничните черноморски общности" ще се проведе на 6, 7 и 8 юни в Балчик, съобщава сайтът на Общината.

Обменят добри практики по трансграничен проект на семинар в Балчик

Той е в рамките на проект "Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион", програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България, по който Общината работи от август 2017 година.

Семинарът има за цел обмен на добри практики, презентиране на успешни политики и иновации в публичното управление, както и създаването на мрежа на публични и частни заинтересовани страни от черноморските общности на област Добрич и област Констанца - местни и регионални публични власти, граждански сдружения, НПО, общо двадесет от общините Шабла, Каварна и Балчик и двадесет от градовете Констанца, Наводари, Мангалия, Ефория.



Проектът се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния България чрез Европейския фонд за регионално развитие и се изпълнява от Община Балчик в партньорство с Община Наводари.

Основната цел на проекта е да създаде условия за сътрудничество между публичните администрации в трансграничния регион на черноморските общини в област Добрич и окръг Констанца, да подобри тяхната ефективност и да стимулира участието на частните заинтересовани страни в процеса на вземане на решения.